В разгара на зимния сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) засилва контрола върху туристическите обекти в планинските курорти, съобщи председателят Димитър Маргаритов по БНТ - Благоевград.

В разгара на зимния сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) засилва контрола върху туристическите обекти в планинските курорти, съобщи председателят Димитър Маргаритов по БНТ - Благоевград.

От   началото на годината в интернет страницата на НАП са  достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП

КЗК глоби ЕВН и ЧЕЗ с милиони

Четвъртък, 21 Декември 2017 14:42 Написана от

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения по чл.21 от ЗЗК на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ.

КЗК глоби М Тел заради реклама на "Близу"

Сряда, 20 Декември 2017 12:50 Написана от

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Мобилтел“ ЕАД (правоприемник на„Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД) в размер на 87 277 лв. (0.1 % от нетните приходи от продажби на дружеството за 2016 г.) за извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК.

През 2017 г. нивата на корупцията и на престъпността в България рязко са се увеличили, регулаторната тежест продължава да е висока, а сивата икономика не е намаляла съществено. Това са стряскащите изводи от традиционната анкета на Българската стопанска камара (БСК),

3 млрд. лв. вече не са налични в касите на фирмите след продължилата малко повече от месец контролна кампания на НАП спрямо компании, които бяха посочили във финансовите си отчети значителни суми в брой.

НКИЗ и синдикатите поискаха промени в ЗУТ

Понеделник, 13 Ноември 2017 16:39 Написана от

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) и четирите национално представени работодателски организации искат промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), които касаят индустриалните паркове и терени в страната.

Над 3 млн. лв. общо събра НАП, след като подложи на постоянен мониторинг задълженията на търговците на течни горива и собствениците на лицензирани акцизни складове. Мярката предвижда непрекъснато проследяване на задълженията и директен телефонен контакт,

Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода на започналите преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите.