Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.).

Банковата система в България отчита рекордна печалба за първото полугодие на тази година, сочи статистиката на БНБ. За периода януари - юни тази година печалбата на работещите в България банки е 801 млн. лв., което е рекорд. За сравнение - за същия период на миналата година печалбата

КЗК спря продажбите на ЧЕЗ и Нова Телевизия

Четвъртък, 19 Юли 2018 13:29 Написана от

С две решения, взети в един ден, Комисията за защита на конкуренцията спря продажбите на активите на ЧЕЗ на "Инерком" и на "Нова Броудкастинг Груп".

Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната контролна кампания по Черноморието. Над 25 000 проверки предстоят от утре до края на туристическия сезон, с основен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

Приходите от международен туризъм достигнаха близо 400 млн. евро в първите три месеца на тази година. Това показват данните на БНБ. Ръстът, който се отчита е 10,7% спрямо периода януари-март година по-рано.

Работодателите, които желаят, могат да създават и съхраняват документите от трудовото досие на работника или служителя в електронен формат, като спазват специфични правила. Те се уреждат с нова Наредба за вида и изискванията за създаването и съхраняването на електронни документи

Министерството на туризма заличи 8 дружества, регистрирани като туроператори от Националния туристически регистър (НТР). Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова след мотивирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори

На 05.04.2018 г. бяха отнети и прекратени лицензите за два данъчни склада за акцизни стоки на лицензиран складодържател. Действията на Агенция „Митници" са на основание влязло в сила наказателно постановление, с което е постановена имуществена санкция от 29 165.06 лв..

Работодателите вдигнаха на код "Оранжево" готовността за протести и се обявиха за прекратяване на договорите с американските централи. Новината дойде по време на пресконференция след среща с омбудсмана Мая Манолова за произвежданата електроенергия от американските централи

Експерти прогнозират поскъпване на бензина заради нови изисквания. Въвеждането на изисквания търговците на горива да блокират сериозни суми за банкови гаранции ще доведе до поскъпване на бензина, коментират дребните търговци.