На 05.04.2018 г. бяха отнети и прекратени лицензите за два данъчни склада за акцизни стоки на лицензиран складодържател. Действията на Агенция „Митници" са на основание влязло в сила наказателно постановление, с което е постановена имуществена санкция от 29 165.06 лв..

Работодателите вдигнаха на код "Оранжево" готовността за протести и се обявиха за прекратяване на договорите с американските централи. Новината дойде по време на пресконференция след среща с омбудсмана Мая Манолова за произвежданата електроенергия от американските централи

Експерти прогнозират поскъпване на бензина заради нови изисквания. Въвеждането на изисквания търговците на горива да блокират сериозни суми за банкови гаранции ще доведе до поскъпване на бензина, коментират дребните търговци.

В разгара на зимния сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) засилва контрола върху туристическите обекти в планинските курорти, съобщи председателят Димитър Маргаритов по БНТ - Благоевград.

В разгара на зимния сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) засилва контрола върху туристическите обекти в планинските курорти, съобщи председателят Димитър Маргаритов по БНТ - Благоевград.

От   началото на годината в интернет страницата на НАП са  достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП

КЗК глоби ЕВН и ЧЕЗ с милиони

Четвъртък, 21 Декември 2017 14:42 Написана от

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения по чл.21 от ЗЗК на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ.

КЗК глоби М Тел заради реклама на "Близу"

Сряда, 20 Декември 2017 12:50 Написана от

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Мобилтел“ ЕАД (правоприемник на„Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД) в размер на 87 277 лв. (0.1 % от нетните приходи от продажби на дружеството за 2016 г.) за извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК.

През 2017 г. нивата на корупцията и на престъпността в България рязко са се увеличили, регулаторната тежест продължава да е висока, а сивата икономика не е намаляла съществено. Това са стряскащите изводи от традиционната анкета на Българската стопанска камара (БСК),

3 млрд. лв. вече не са налични в касите на фирмите след продължилата малко повече от месец контролна кампания на НАП спрямо компании, които бяха посочили във финансовите си отчети значителни суми в брой.