3 млрд. лв. вече не са налични в касите на фирмите след продължилата малко повече от месец контролна кампания на НАП спрямо компании, които бяха посочили във финансовите си отчети значителни суми в брой.

НКИЗ и синдикатите поискаха промени в ЗУТ

Понеделник, 13 Ноември 2017 16:39 Написана от

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) и четирите национално представени работодателски организации искат промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), които касаят индустриалните паркове и терени в страната.

Над 3 млн. лв. общо събра НАП, след като подложи на постоянен мониторинг задълженията на търговците на течни горива и собствениците на лицензирани акцизни складове. Мярката предвижда непрекъснато проследяване на задълженията и директен телефонен контакт,

Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода на започналите преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите.

Българските земеделци могат да отглеждат легално канабис, като за целта подадат заявление. Това обяви експертът от Министерството на земеделието Стефка Дамянова пред БНР.

КЗП глобява заведение, въвело такса "празен стол"

Четвъртък, 10 Август 2017 10:09 Написана от

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи санкция на заведението в Созопол за предявената претенция за такса „празен стол”. Това каза председателят на комисията Димитър Маргаритов пред Нова ТВ във връзка с начислена такса „Празен стол” в заведение в Созопол,

Над 3 300 000 чуждестранни туристи са посетили страната от началото на годината. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. „Нашите прогнози за ръст между 7 и 10% в момента се оправдават, защото ръстът януари-юни е около 8%.

Активният летен сезон по Северното Черноморие е в разгара си, проверките на приходната агенция също. Това съобщиха от пресцентъра на ТД на НАП. Основна цел на проверките е промяна, устойчива промяна към доброволно спазване на данъчното законодателство от търговците.

Всяка втора фирма у нас е с нула наети лица. 152 345 или 44,5 на сто от всички активни предприятия са без назначени работници. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ) към края на 2015 г., като проучването обхваща периода от 2011 г. до 2015 г. ,

Най - лесно бизнес се прави във Варна

Четвъртък, 13 Юли 2017 14:09 Написана от

Варна е най - добрият град за правене на бизнес в България. Най - лесно за предприемачите е да регистрират бизнеса си тук. Ако страната беше представлявана от морската столица в индекса, а не от София, щяхме да бъдем с 25 позиции по - нагоре в доклада на Световната банка.