Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода на започналите преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите.

Българските земеделци могат да отглеждат легално канабис, като за целта подадат заявление. Това обяви експертът от Министерството на земеделието Стефка Дамянова пред БНР.

КЗП глобява заведение, въвело такса "празен стол"

Четвъртък, 10 Август 2017 10:09 Написана от

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи санкция на заведението в Созопол за предявената претенция за такса „празен стол”. Това каза председателят на комисията Димитър Маргаритов пред Нова ТВ във връзка с начислена такса „Празен стол” в заведение в Созопол,

Над 3 300 000 чуждестранни туристи са посетили страната от началото на годината. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. „Нашите прогнози за ръст между 7 и 10% в момента се оправдават, защото ръстът януари-юни е около 8%.

Активният летен сезон по Северното Черноморие е в разгара си, проверките на приходната агенция също. Това съобщиха от пресцентъра на ТД на НАП. Основна цел на проверките е промяна, устойчива промяна към доброволно спазване на данъчното законодателство от търговците.

Всяка втора фирма у нас е с нула наети лица. 152 345 или 44,5 на сто от всички активни предприятия са без назначени работници. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ) към края на 2015 г., като проучването обхваща периода от 2011 г. до 2015 г. ,

Най - лесно бизнес се прави във Варна

Четвъртък, 13 Юли 2017 14:09 Написана от

Варна е най - добрият град за правене на бизнес в България. Най - лесно за предприемачите е да регистрират бизнеса си тук. Ако страната беше представлявана от морската столица в индекса, а не от София, щяхме да бъдем с 25 позиции по - нагоре в доклада на Световната банка.

Служители от звеното по Фискален контрол на НАП извършиха над 5000 проверки по Черноморието от началото на месец юли. Приходната агенция, МВР и митнически служители започнаха контролна кампания в населените места по крайбрежието, която ще продължи без прекъсване

Стотици данъчни инспектори съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“ започват лятната контролна кампания по Черноморието, съобщиха от приходната агенция. Над 25 000 проверки предстоят от утре до края на туристическия сезон с основен акцент отчитането на обороти

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Фармнет” АД в размер на 494 839 лв. за извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК (общата забрана за нелоялна конкуренция).