Апелативният специализиран съд остави семейство Баневи в ареста Избрана

Четвъртък, 13 Декември 2018 16:16 Написана от  Публикувана в Акценти

Николай и Евгения остават окончателно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд, съобщава Нова ТВ. По делото беше внесен нов, 123-ти том срещу тях. Заради това началото на делото срещу тях беше отложено. Не е ясно какви са новите доказателства.

Тепърва с тях ще се запознават и семейството бизнесмени. Въпреки разрешението на Баневи да бъдат снимани и желанието им да говорят с медиите, на „Съдебна охрана” беше разпоредено да се извадят камерите от залата.

„Пред българския народ Баневи са най-големите престъпници. Вярвайте, на моменти се питам: Аз човек ли родих, или сатана?”. Това каза майката на Евгения Банева – Мария Генчева, която се появи днес в Апелативния съд.

„Аз не казвам, че те са невинни. Някой да чу такова нещо? Но има съд, който ще се произнесе”, уточни тя пред БТВ.

Генчева коментира и обвиненията срещу тях: „Така както се говори, че „Полимери” калкулирано можеше да даде толкова и толкова милиона, искам да ви попитам има ли нормален човек, който да ликвидира бизнес, носещ му такива дивиденти? Народът го е казал – кокошката, която снася златно яйце, не се коли! Заводът въобще не е бил това, което господин Борисов (премиерът Бойко Борисов) казва и това ще се докаже, че е така”.

Оставете коментар