21 - годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на Виктория Маринова Избрана

Сряда, 10 Октомври 2018 09:49 Написана от  Публикувана в Акценти

21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов, съобщава БТВ. Той потвърди, че Красимиров е задържан късно снощи в Германия

от местната полиция. Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

„До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи”, уточни Маринов.

Северин Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали.

Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството.

Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди, че разследването на жестоко убийство продължава по всички възможни версии.

Събраните до момента данни обаче сочели, че става въпрос за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Изнасилването и побоят, които е нанесъл на жертвата, са брутални. Преди нападението заподозряният за убийството Северин е употребил голямо количество алкохол. Тренирал е бокс.

На 21-годишния младеж са повдигнати две задочни обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин, допълни Цацаров.

Оставете коментар