Синът на кмета на Карнобат е сред задържаните при акцията срещу незаконната фабрика за цигари Избрана

Сряда, 05 Септември 2018 13:13 Написана от  Публикувана в Акценти

Синът на кмета на Карнобат е сред задържаните лица при акцията във фабриката за нелегално производство на цигари. Това каза зам. - главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Специализираната прокуратура, съобщава ИА "Фокус".

 

"Той е собственик на пимещенията, в които се намира фабриката, и за които той твърди, че тогава не е знаел какво се случва там", допълни Гешев. 

"На място в Карнобат и околните населени места е зам. - главният прокурор г - н Сарафов, който оказва методическа помощ на колегите на мястото на следствието. Известно ни е къде е пласирана продукцията от нелегалната фабрика, но в момента няма да коментирам", допълни той. 

"Аз не казвам, че са извършвани данъчни престъпления за периода 2009 - 2018 година, а казвам, че е извършена проверка и събираме доказателства за този период. Към момента няма повдигнати обвинения, производствата не са забавени. Преди 2 месеца е образувано това дело", каза още Гешев. Той подчерта, че Специализираната прокуратура е млада структура и работи от 2 години. 

"Към момента, когато аз съм административен ръководител, компромиси не се правят. Ако имате въпроси за 2009 година, можете да ги зададете на конкретни длъжностни лица, които са били към този момент", допълни той. 

"Има наблюдаващ прокурор, който ще прецени в рамките на 24 часа дали да привлече конкретни лица към наказателна отговорност, ако има доказателства. В цял свят определен тип хора, с определен тип бизнес, при положение, че развиват престъпна дейност и генерират 60, 70, 80 млн. лева печалба, логично е предприемат конкретни действия, за да си гарантират сигурност, да разполагат с изпреварваща информация, или да имат връзки с определени служби на всякакви нива. Това се случва във всички страни. Факт е, че до момента от тази акция не е изтекла никаква информация към лицата, спрямо които работим. Това означава само едно - че хората, които работят, са правилните, и тези, с които работим от Спецпрокуратурата, също са правилните хора от службите", заяви още Гешев. 

"Сред 10 - те задържани са човек, който е пълномошник на фирмата - наемател на фабриката, шофьор на камиона, хора, които отговарят за пласмента на продукцията. В момента се претърсват над 60 адреса. Обемът на информацията е огромен", каза още заместникът на обвинител номер 1. 

Оставете коментар