Валентин Радев: Бяхме на крачка да заловим Пелов, но ни изпревариха Избрана

Петък, 08 Юни 2018 15:27 Написана от  Публикувана в Акценти

"Бяхме на крачка да заловим избягалия затворник Пелов, но ни изпревариха. Така става понякога". Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в първи коментар за стрелбата в Ботевград, след която бе убит избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов.

 

По думите на министърa започва проверка в полицията в Ботевград, след която ще се решава дали ще има наказания и уволнения, че близо 2 месеца под носа им са се укривали Владимир Пелов и Радослав Колев.

Министърът бе в Бургас, заедно с главния секретар на МВР Младен Маринов, за да представят мерки, които ще бъдат предприети от полицията за летния сезон по Черноморието.

Маринов също говори по темата за бягството и убийството на Пелов, като отговори и на множеството критики от последните дни на бивши негови колеги пред медиите. По думите му той приема критиките, но катeгерично застава зад своите служители.

На въпрос дали полицията в Ботевград е реагирала навреме по получен сигнал, че Пелов се е укривал в кошара край ботевградско село, секретарят на МВР каза, че този сигнал е бил проверен, като е използван дори хеликоптер с камери за нощно виждане.

Министър Радев добави, че сигнал за Пелов е подавал дори зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, който е от Ботевград и по този сигнал също е работено.

По-късно стана ясно, че Нотев не е подавал никакви сигнали и не е разговарял с вътрешния министър по повод беглеца от затвора Пелов, тъй като не е имал информация. Това потвърди самия той и уточни още, че е обсъждал с Валентин Радев засилване на полицейското присъствие в Ботевград, но по повод осигуряване на защита срещу битовата престъпност, като се разкрие, макар и временно, полицейски участък в по-рискови райони в града.

Вътрешният министър уточни, че информацията, която се тиражира в медиите е различна от тази, която му е била подадена от професионалното ръководство на ведомството.

"Ще има яснота по този случай след анализа. Аз вече знам много неща, не всичко е така, както изглежда на повърхността", добави още министър Радев.

"Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества", заключи вътрешният министър.

Оставете коментар