Западните лидери все още не са взели решение за удари в Сирия Избрана

Четвъртък, 12 Април 2018 10:44 Написана от  Публикувана в Акценти

Всички опции са на масата. Това заявиха от Белия дом по повод предполагаемата атака с химическо оръжие, на която западните лидери все още обмислят как да отговорят.

Сара Сандърс - говорител на Белия дом, заяви пред репортери, че крайното решение за военни действия все още не е взето. Съветът за национална сигурност на страната ще се събере в четвъртък, министър - председателят на Великобритания Тереза Мей също свиква среща на кабинета си.
Активисти твърдят, че "десетки цивилни" са загинали в град Дума, доскоро контролиран от бунтовници. Президентът на Сирия Башар Асад, който получава военна подкпрепа от Русия, отрича категорично да е извършвал подобни нападения. По информация на руското военно министерство десетки хиляди са напуснали Дума и над града вече се вее сирийският флаг.
Говорителят на Белия дом заяви, че все още не е взето конкретно решение, въпреки че президентът Доналд Тръмп заяви, че Русия трябва да се подготви за ракетни удари срещу Сирия.
"Подготви се Русия, защото те ще дойдат, хубави и нови и "умни"!, написа в Туитър Тръмп, наричайки Башар Асад животно, което използва газ, за да убива хора, и се наслаждава на това.

Оставете коментар