Русия призова САЩ да се въздържат от военни действия в Сирия Избрана

Сряда, 11 Април 2018 10:30 Написана от  Публикувана в Акценти

Русия призова САЩ да избегне военни действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия.  "Още веднъж ви умолявам да се въздържате от изпълнението на плановете, които имате в момента", заяви посланикът на Русия в ООН Василий Небензя.

Той предупреди Вашингтон, че ще "носи отговорност за всяко незаконно военно действие, което извърши", предава BBC. Западните лидери обаче вече се договориха, че ще работят заедно срещу отговорните за предполагаемото нападение в Дума. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ако бъдат извършени нападения, техните цели ще са обекти на сирийското правителство.
Американският президент Доналд Тръмп обеща "мощен" отговор. Стана ясно още, че той и министърът на отбраната на страната Джеймс Матис са отложили планираните за тази седмица пътувания.
Активисти на сирийската опозиция, спасители и медици твърдят, че десетки цивилни са загинали при предполагаема атака с химическо оръжие в град Дума, контролиран от бунтовници.
Президентът на Сирия Башар Асад, който е подкрепян от Русия, заяви, че правителството му не е извършвало подобни нападения.

Оставете коментар