Седми ден търсят рецидивистите, които избягаха от Централен софийски затвор Избрана

Понеделник, 09 Април 2018 11:20 Написана от  Публикувана в Акценти

Седми ден продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение над надзирателите на 3 - ти април. Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички пътища у нас, съобщава "Фокус". 

 

Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили. Двамата са обявени и за международно издирване. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа трябва да станат ясни на 12 - ти април.

В петък от МВР разпространиха актуални снимки от затвора на двамата бегълци. В полицията са получени стотици сигнали за това, че Пелов и Колев са видени на различни места в страната. По разпореждане на министър - председателя Бойко Борисов и след проверка на място министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно назначения на длъжността директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Свилен Цветков и началника на затвора в София Петър Кръстев. 

Оставките са приети от министъра, като длъжностите ще бъдат временно заети от служители ба Главна дирекция "Охрана". Утре правосъдният министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на ГДИН. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък. 

Оставете коментар