Щатът Ню Йорк заведе иск срещу продуцента Харви Уайнстийн и компанията му Избрана

Понеделник, 12 Февруари 2018 11:38 Написана от  Публикувана в Акценти

Прокурори от щата Ню Йорк са завели иск срещу компанията на Харви Уайнстийн, обвинявайки студиото, че не е успяло да защити служителите си от филмовия продуцент.

Основателят на едни от най - успешните филмови компании беше обвинен в сексуален тормоз и в някои случаи - изнасилване, на десетки жени. Сред тях са и някои от най - известните актриси през последните 20 години.
В иска, заведен от нюйоркските обвинители, Уайнстийн е обвинен в отправяне на заплахи за убийство към служителите си. Негов адвокат коментира, че "честно разследване" ще покаже, че много от обвиненията са безпочвени. От самата филмова компания все още няма изявление.
В неделя главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман съобщи, че искът е срещу компанията, Уайнстийн и брат му Робърт, с когото заедно са създали студиото. Ще се търсят обезщетения за предполагаемите жертви на 65 - годишния продуцент. В документите се посочва, че в продължение на години Уайнстийн е тормозил сексуално и експлоатирал служителките си. Обвиненията срещу директорите на компанията и Робърт Уайнстийн са, че не са защитили служителите, въпреки че са имали доказателства за тормоза.
Искът влиза в съда след 4 - месечно разследване.

Оставете коментар