Доналд Тръмп: Съдебната система на САЩ е несправедлива Избрана

Четвъртък, 11 Януари 2018 10:00 Написана от  Публикувана в Акценти

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че съдебната система в страната е "несправедлива", след като федерален съд спря намеренията му да прекрати програмата ДАКА, която защитава непълнолетни мигранти, доведени незаконно в страната от родителите си.

"Това просто показва колко пропукана и несправедлива е нашата съдебна система, когато отсрещната страна по дела (като това за ДАКА) винаги се обръща към Девети апелативен окръг и почти винаги ги печели, преди те да бъдат отменени от по-висши съдебни инстанции", написа Тръмп в "Туитър".
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза, че снощното съдебно решение е възмутително. По думите й "въпрос от такава величина трябва да премине през нормална законодателна процедура".

Сандърс подчерта, че "президентът Тръмп се придържа към върховенството на закона и ще работи с членове на двете партии за постигането на трайно решение, което коригира противоконституционните действия, предприети от миналата администрация", съобщи Ройтерс.

Въпросната програма се нарича буквално Отложено действие срещу детско пристигане (Deferred Action for Childhood Arrivals - DACA). Тя ограничава и отлага депортирането на деца, нелегално вкарани от родителите им в САЩ, припомня Ройтерс.

Оставете коментар