Привържениците на Саакашвили го освободиха от спецчастите Избрана

Вторник, 05 Декември 2017 14:39 Написана от  Публикувана в Акценти

Привърженици на бившия грузински президент Михаил Саакашвили блокираха в украинската столица Киев буса на спецчастите, който превозваше арестувания бивш ръководител на Одеска област. Официалното съобщение гласи, че Саакашвили участва в престъпна група. 

 

В момента той е начело на митинг в Киев и обяви, че "бандата на Порошенко" се опитва да го арестува и махне от Украйна.  "Ще дам живота си за свободата на Украйна. Искам да призова всички киевчани да излязат днес на улицата, да се съберат на майдана и да започне процес на освобождаване на Украйна от Порошенко и бандата му”, каза Саакашвили.

При задържането му по - рано имаше сблъсъци между негови поддръжници и силите на реда. 

Агентите на СБУ буквално свалиха Саакашвили от покрива на апартамент в Киев  се наложи да ескортират колата, с която го превозват. От покрива той обвини президента Петро Порошенко, че е крадец и национален предател. 

"Това, което вършат, е беззаконие пред очите на света. Призовавам всички украинци да излязат на улиците и да прогонят крадците!"

Саакашвили драматично се завърна в Украйна през септември с пробив на граничен пункт. Той бе лишен от украинско гражданство и заплашен от ескрадиция в родината си Грузия, но негови симпатизанти му помогнаха да влезе от Полша обратно в страната 

„Разкрихме сътрудничество на редица политици, на първо място Саакашвили, с членове на престъпната група на Янукович, най-вече със Сергей Курченко. С тези пари Саакашвили и приближените му са финансирали организираните от тях протестни акции, чиято цел беше завземане на властта в Украйна”, каза на брифинг главният прокурор на Украйна Юрий Луценко.

Луценко каза още, че на довереното лице на Саакашвили Северион Дангадзе са били дадени 500 000 долара.

Оставете коментар