Отложиха преговорите за Брекзит с една седмица Избрана

Сряда, 13 Септември 2017 10:02 Написана от  Публикувана в Акценти

Четвъртият етап от преговорите за Брекзит бе отложен Преговорите между Брюксел и Лондон трябваше да продължат на 18 - ти септември, но двете страни са се договорили това да стане на 25 - ти, съобщава говорител на британското правителство.


Това става седмица след като Ги Верхофстад, главен преговарящ от страна на Европейския парламент, прогнозира, че преговорите ще бъдат отложени след "важна намеса" на британския премиер Тереза Мей, като той имаше предвид важна реч за Брекзит на Мей няколко дни преди 25 септември.
Отлагането ще даде възможност на двете страни да се подготвят по - добре, като то не противоречи на желанието на Тереза Мей дискусиите да станат по - интензивни.
Според източника това ще даде възможност и на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние за повече разговори с останалите 27 страни членки за изработване на по-гъвкава позиция.

Досегашните три кръга на преговори не отбелязаха напредък, като особено чувствителен остава въпросът за размера на сметката по развода, която Великобритания трява да плати за напускането на ЕС.

Оставете коментар