Варненската полиция издирва извършителите на въоръжен грабеж

Петък, 28 Декември 2018 10:31 Написана от  Публикувана в Криминални

Камери заснеха въоръжен грабеж на хранителен магазин във Варна. На видеото се вижда как млад мъж насочва пистолет срещу две продавачки и отнема оборота от 500 лева.

 

Една от продавачките - Ваня Кръстева, се опитва да спре обирджията.

„С колежката отчитахме касата, когато влезе маскирания мъж. Той хвърли торбичка на масата и каза да слагаме оборота вътре. Опитахме се да то „забаламосаме” малко, да го разубедим по някакъв начин, обаче той беше много настоятелен. Каза да слагаме парите в торбата. Когато колежката ми се обърна, той посегна към чекмеджето с парите и аз се опитах да го спра, обаче той беше много бърз и избяга. Исках да му хвана ръцете, да го спра, но не успях. Оръжието му остана в ръцете ми, но се разглоби и част от него падна на земята”, разказа Ваня Кръстева тази сутрин пред БТВ.

„Преди него влезе друг мъж, взе си една вафличка, личеше си, че е наркозависим. Той гледаше също към чекмеджето, след няколко минути влезе другият – с маската, след като в магазина вече нямаше други клиенти”, спомня си още продавачката. Тя обясни, че е успяла да види само очите му и няма да може да разпознае обирджията.

 

„Дадох си сметка, че съм в опасност след това. В първия момент не мислиш а действаш", каза още Ваня Кръстева.

Оставете коментар