Гръцки и немски полицаи спасиха малтретирана българка

Понеделник, 17 Декември 2018 09:56 Написана от  Публикувана в Криминални

Гръцката полиция помогна за спасяването на похитена българка в Германия, съобщиха гръцки медии. Дъщеря й, която живее и работи в Гърция, се обърнала за помощ към гръцката полиция, която разследва случая и подала информация на германските власти.

 

Съобразителност на дъщерята спасява 45-годишна българка, малтретирана в Германия, съобщават гръцките медии. Контакт в социалните мрежи свързва майката с 32-годишен български гражданин, който се намира в Германия. Той кани жената на гости и след нейното пристигане й отнема личните документи и я държи заключена, като я малтретира ежедневно.

Показания за това пред гръцката полиция дава дъщерята, която живее и работи в Гърция. Със случая се заема Отделът за борба с измамите. По сценарий на гръцки полицаи се следят телефонните разговори между майката и дъщерята, като двете си говорят на гръцки език, който похитителят не владее.

Гърците успяват да фиксират местонахождението на похитената българка, като цялата информация е предадена на германската полиция. Следва акция, като българката е освободена и е настанена в център за подкрепа на пострадали жени, съобщават от гръцката полиция. „Не се доверявайте безрезервно на контактите в социалните мрежи“, съветват гръцки полицаи, предаде БНР.

Оставете коментар