Зачестяват кражбите на автомобили в София

Четвъртък, 29 Ноември 2018 10:45 Написана от  Публикувана в Криминални

Зачестяват сигналите за откраднати коли. Само за ден във вторник са получени три различни сигнала за откраднати скъпи коли от една и съща марка, в един и същ столичен квартал, съобщава Нова ТВ. По това време на годината зачестяват кражбите на отключени коли, докато собствениците

се опитват да ги изчистят от снега. "Във вторник вечерта паркирах колата си и влязох в двора, за да отворя гаража. Заключих колата. В следващия момент видях стоповете да светят и колата тръгна. Всичко се случи в рамките на 5 минути", разказа потърпевшият Вергил Боянов.
Действието се развива в квартал "Овча купел". Боянов е информирал застрахователите и е подал сигнал в районното управление на МВР. От там е станало ясно, че в рамките на 12 часа са изчезнали още четири коли от същия квартал. Застрахователите и полицията в момента издирват колата на Боянов, която струва около 22 000 лв.

От МВР предполагат, че при кражбата е използвано устройство, което записва кодовете на ключа. Една от откраднатите коли е намерена във вторник. В колата на Боянов е имало лаптоп и харддиск, тъй като той работи като IT специалист.

Оставете коментар