Туристи по морето инсценират кражби

Сряда, 11 Юли 2018 11:14 Написана от  Публикувана в Криминални

Поредният странен случай на ограбен чуждестранен турист регистрира полицията в Слънчев бряг. 62-годишна англичанка съобщи, че е олекнала с портмоне с 1 500 лв., ключ за сейф и електронна карта за хотелската й стая.

По думите на летовничката вещите й били задигнати от пазара в морския курорт.

Интересното в случая е, че чужденката съобщила в полицията за кражбата едва вчера, твърдейки обаче, че е ограбена преди 2 дни. Не е ясно как през този период туристката е успяла да влезе в стаята си и дали е държала някакви ценности в сейфа, чийто ключ задигнали бандитите.

Заради странните обстоятелства около престъплението, полицията проверява дали кражбата не е инсценирана, съобщи "Флагман".

 Само преди няколко седмици друг британски турист беше хванат, че опитва да симулира кражба, за да прибере тлъста застраховка в родината си за задигната вещ. Той обаче бе закопчан на летището след блестящо разследване на полицията.

„През 2017 годината разкрихме 18 подобни „кражби”, които благодарение на съвместната ни работа с колегите от ГПУ Летище-Бургас успяхме да осуетим. Туристи и от други националности практикуват тази измама. Повечето са ни ясни още докато описват проблема си при нас и настояват да си вземат документа, с който да си получат парите от застрахователя”, заяви Живко Даскалов.

Той разкри, че обикновено чужденците изчаквали няколко дни, преди да съобщят в полицията. Обикновено правели това малко преди полета им за връщане у дома.

Оставете коментар