Откриха домашна оранжерия за марихуана в Славяново

Понеделник, 12 Февруари 2018 11:52 Написана от  Публикувана в Криминални

Служители от Полицейския участък в Славяново предприели проверка в имот в града по сигнал за отглеждане на марихуана в домашни условия. В хода на полицейските действия, осъществени на 9 февруари в дома на 26-годишен, служителите на реда открили помещение,

пригодено за култивиране на наркорастението, съобщават от пресцентъра на МВР. Помещението било обособено на втория етаж на къщата и обзаведено с всичко необходимо - луминесцентна лампа с 6 осветителни тела, препарати за растителна защита, електронен уред за следене на температурата и атмосферното налягане и отоплителен уред за поддържане на подходяща температура. От там криминалистите иззели 57 саксии с растения марихуана, достигнали различна височина, назначена е химическа експертиза. 26-годишният твърдял, че отглеждал наркокултурата за лични нужди.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК, а работата по него продължава разследващ полицай, под наблюдението на прокуратурата.

Оставете коментар