Откриха рекордно количество наркотици в крумовградско село

Понеделник, 11 Септември 2017 13:21 Написана от  Публикувана в Криминални

Рекордно количество наркотици са открити и иззети при специализирана операция на ОД на МВР - Кърджали за противодействие на разпространението на наркотици в областта. Дрогата е открита в открита в крумовградското село Качулка, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Установен е и мъжът, който е отглеждал и държал наркотиците. Случая съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов на пресконференция с участието на окръжния прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващия прокурор Петя Чотрова. От зеленчукова градина на 66-годишен в селото са изкоренени растения от марихуана с общо тегло 950 кг, а от дома му са иззети около 12 кг сухи съцветия от същия наркотик. Дрогата е на съхранение в РУ-Крумовград, където е образувано досъдебно производство. Старши комисар Момчилов подчерта, че това е най-голямото количество открити наркотици в историята на областната дирекция.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс, по което е привлечен като обвиняем 66-годишен от село Качулка, съобщи наблюдаващият прокурор Петя Чотрова. Поради медицински показания обвиняемият е бил настанен в здравно заведение и не е задържан. Впоследствие съдът му е определил мярка „парична гаранция“ в размер на 6000 лв., а с постановление на Районната прокуратура в Крумовград на лицето е наложена забрана да напуска пределите на страната.
Окръжният прокурор Желязко Стефанов съобщи, че е увеличен броят на досъдебните производства под наблюдение на Окръжна прокуратура за разпространение на наркотични вещества през последната година и това се дължи на активната работа на ОД на МВР-Кърджали по разкриване на този вид престъпления.

Оставете коментар