"Икономическа полиция" - Варна разби схема за търговия с фалшиви медицински документи

Петък, 08 Септември 2017 11:04 Написана от  Публикувана в Криминални

Служители на „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна разбиха схема за изработване и търговия с фалшиви здравни книжки, медицински свидетелства и други документи.


Започват масирани проверки съвместно с компетентните органи по заведения и търговски обекти, съобщават от ОД на МВР.
След специализирана операция, в резултат от множеството предприети процесуално – следствени действия, служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна установиха и задържаха четирима души, участващи в схема за изработване и търгуване с много и различни видове неистински документи. За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.)
В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаша цялото Черноморие.
По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.
Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с горепосочените лица.

 

 

 

Оставете коментар