Нови правила ще направят конфискуването на незаконно придобито имущество в ЕС по-лесно, а компенсациите за пострадалите ще бъдат приоритет. Това съобщават от пресслужбата на Европейския парламент.

България се надява да демонстрира, че е готова да се присъедини към Шенген по време на шестте месеца, в които за първи път ще председателства ЕС. Това пише Euronews, отбелязвайки, че София хвърля много ресурси в укрепването на границата си с Турция.

Преговарящите за съставяне на голяма коалиция в Германия имат напредък.  Това съобщава Die Welt повече от 24 часа след началото на последния кръг на предварителните сондажи. Предтои потвърждаване на резултатите от ХДС, ХСС и ГСДП, които са събрани в 28 страници. 

Управляващите Полша консерватори националисти биха опитали да извадят страната от Европейския съюз веднага щом тя стане нетен вносител в бюджета. Това заяви Доналд Туск - председател на Европейския съвет и бивш полски премиер.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че съдебната система в страната е "несправедлива", след като федерален съд спря намеренията му да прекрати програмата ДАКА, която защитава непълнолетни мигранти, доведени незаконно в страната от родителите си.

Турските сили за сигурност за арестували заподозрян за убийството на руския посланик Андрей Карлов през 2016 година, съобщава Daily Sabah.
Заподозреният е задържан по - рано за членство във ФЕТО - организацията на Фетуллах Гюлен,

На фона на посещението на македонския вицепремиер по европейските въпроси от албански произход Буяр Османи в Атина за разговори с представителите на Министерството на външните работи на Гърция, се появи информация от албанския информационен портал www.infoshqip.com,

Френската прокуратура започна предварителна проверка на технологичния гигант Apple. Предполага се, че компанията е прилагала производствена практика за т.нар. планирана амортизация, с която умишлено се забавя работата на по - старите модели iPhone.

Бивш румънски депутат отива на съд за подкуп от 5,3 милиона евро. Обвиняемият Марин Антон е получил огромната сума във връзка с модернизацията на летище Отопени в Букурещ, сочат данни на Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК).

В Кипър е задържан израелски гражданин, за когото се твърди, че е ръководил глобална мрежа за трафик на органи. Престъпната мрежа се е ръководила от Косово.