Европейската комисия глоби със 77 млн. евро България енергиен холдинг заради отказан достъп до газовата инфраструктура на нашата страна, съобщиха от ЕК. В официалното съобщение се посочва, че БЕХ е вертикално интегрирана структура, в рамките на която „Булгартрансгаз”

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. „За“ гласуваха 116 депутати, 6 бяха „против“, а 25 се въздържаха, съобщава Actualno.com.

Николай и Евгения остават окончателно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд, съобщава Нова ТВ. По делото беше внесен нов, 123-ти том срещу тях. Заради това началото на делото срещу тях беше отложено. Не е ясно какви са новите доказателства.

Европейският съюз (EС) вече предложи на Великобритания "най-добрата и единствена възможна" сделка за Brexit и няма да я предоговаря“. Това предупреди Европейската комисия (EК) в понеделник в навечерието на гласуването на споразумението в британския парламент.

Съдът на ЕС: Великобритания може да спре Brexit

Понеделник, 10 Декември 2018 11:17 Написана от

Brexit може да бъде едностранно отменен от Великобритания. Това постанови съдът на Европейския съюз. Очаква се утре парламентът на Острова да гласува споразумението по напускане на съюза. Генералният адвокат на съда представи по-рано мнение по въпроса,

Увеличава се броят на случаи, при които има основание да се стига до съд заради потенциално незаконно придобито имущество, биват блокирани от Темида. Става въпрос за няколко съдилища в страната, а от септември насам 5 дела за отнемане на имоти на обща стойност около 25 млн. лева

"Докладите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка са проява на двоен стандарт към държавите членки. Мониторингът над България и Румъния трябва да отпадне". Това категорично мнение изрази вицепрезидентът Илияна Йотова по време на дискусията

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) да направят проверка на издадените български документи за самоличност на чужди граждани за последните пет години.

Новите конституционни съдии положиха клетва

Вторник, 13 Ноември 2018 11:48 Написана от

Павлина Панова, Надежда Джелепова, Красимир Влахов и проф. Атанас Семов положиха клетва като конституционни съдии на тържествена церемония. Това съобщава сайтът "Правен свят". Тя се проведе в присъствието на президента Румен Радев,

Европейската комисия представя докладите за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Очакванията са наблюдението върху България да бъде снето в рамките на мандата на тази Комисия. Той изтича през октомври догодина.