Новите конституционни съдии положиха клетва

Вторник, 13 Ноември 2018 11:48 Написана от

Павлина Панова, Надежда Джелепова, Красимир Влахов и проф. Атанас Семов положиха клетва като конституционни съдии на тържествена церемония. Това съобщава сайтът "Правен свят". Тя се проведе в присъствието на президента Румен Радев,

Европейската комисия представя докладите за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Очакванията са наблюдението върху България да бъде снето в рамките на мандата на тази Комисия. Той изтича през октомври догодина.

Шефът на Държавната агенция за българите в чужбина е бил арестуван тази сутрин по време на акцията на спецпрокуратурата. Това съобщава "24 часа", позовавайки се на свои източници.

Николай и Евгения Баневи са арестувани в Париж

Петък, 26 Октомври 2018 14:36 Написана от

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес. Това научи "Хоризонт" от два независими източника в службите.

Специализираната прокуратура разследва дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Днес, 26 октомври, следователи от Отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура

Фалшиви евра и долара на стойност милион бяха открити при спецоперация на ГДБОП в хотел в "Слънчев бряг". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целенасочената оперативна работа по случая започна през януари тази година.

Разработването, внедряването и пускането в реална експлоатация на Единния портал за електронно правосъдие на изпълнителната власт в сектор "Правосъдие" ще се забави поне до средата на 2019 година. Това става ясно от обявена от Министерството на правосъдието (МП) обществена поръчка,

Десетки представители на мотообществото и членове на клубове във Варна се събраха този следобед пред сградата на Окръжния съд. Поводът е  съдебно решение, оневинило шофьор, който причини смъртта на млад техен колега.

21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов, съобщава БТВ. Той потвърди, че Красимиров е задържан късно снощи в Германия

След обнародването на Наредба № І-5 от 26 септември 2018 г. в "Държавен вестник", Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) вече работи по нови правила. Предложения и сигнали, за които се установи, че не произлизат от лицето, посочено като техен автор, вече се приемат за анонимни.