В последните седмици в правното и медийно пространство се заговори за нови схеми, в дъното, на която стоят решения, постановени от “ad hock арбитражни съдилища”. Дали целта на тези схеми е източване на капитали, компрометиране на определени хора или цели гилдии

Тереза Мей обвини Русия в кибершпионаж

Вторник, 14 Ноември 2017 09:22 Написана от

В най - острото си изказване по адрес на Русия до момента британският премиер обвини страната в намеса във вътрешните работи на други държави и кибершпионаж.

Руската държавна телевизия RT (Russia Today) се регистрира като чуждестранен агент в САЩ. Това съобщи главният редактор на медията, подчертавайки, че така е изпълнила желанието на САЩ, пише ТАСС.

ЕС наложи санкции на Венецуела

Понеделник, 13 Ноември 2017 12:32 Написана от

С решение на външните министри на страните от общността ЕС наложи целеви санкции, сред които и оръжейно ембарго, на Венецуела, предават световните информационни агенции.

Британският премиер Тереза Мей обяви плановете си точните дата и час на излизане на страната от ЕС да бъдат определени със закон, заявявайки, че няма да толерира никакви опити процесът да бъде блокиран.

Продължава издирването на тримата мъже, взривили банкомата в Сапарева баня. Това съобщават от МВР за ИА "Фокус". На 9 - ти ноември бе подаден сигнал за взрива на банкомата, след което полицията започна мащабна операция, ръководена лично от главсека.

Най - печелившата компания в света се е сдобила с тайна нова структура, която ще ѝ позволи да продължава да избягва плащането на милиарди долари данъци, става ясно от "Парадайз Пейпърс".

ЕС ще изготви черен списък на данъчните убежища

Вторник, 07 Ноември 2017 09:50 Написана от

Данъчните убежища влизат в черен списък след поредния теч на документи от офшорна правна фирма, който разкри нови случаи на данъчни измами от известни личности. Финансовите министри на страните - членки ще обсъдят изготвянето на списъка, съобщава Ройтерс,

Ново изтичане на огромен брой документи разкрива как могъщите и богатите, сред които и кралицата на Великобритания, инвестират огромни суми пари в офшорни данъчни убежища. 

Политическото напрежение в Каталуня може да доведе до средносрочни икономически последствия за Испания. За това предупреждава Националната банка на страната в доклад, анализиращ икономическата стабилност.