Европейската комисия ще представи мониторинговия си доклад за България малко по-рано от очакваното - през ноември. Причината за това е документът да не бъде публикуван непосредствено преди началото на българско председателство на Европейския съюз, съобщи "Нова телевизия",

Гражданската полиция на Испания е арестувала 12 души в рамките на операцията срещу организирания референдум за независимост на Каталуня, предаде El Pais.

България очаква приетият Закон за образованието в Украйна да не засегне по никакъв начин правата и възможностите на сънародниците ни в страната да изучават своя роден език. За това призова президентът Румен Радев на среща в Ню Йорк

Смятам да подам петиция в Европейския парламент, с която да покажем, че българските граждани не приемат наличието на двойни стандарти на хранителните продукти за страните от Европа, и да настояваме за европейско законодателство за определяне на тези стандарти.

Ники Хейли: САЩ имат готовност да унищожат Северна Корея

Понеделник, 18 Септември 2017 09:29 Написана от

САЩ имат готовност са унищожат Северна Корея, ако дипломацията не възпре агресивните действия на Пхенян. Това заяви в интервю за CNN представителката на САЩ в ООН Ники Хейли, допълвайки, че предупрежденията на Тръмп за "огън и ярост" не е празна заплаха.

Задържаха немеца, убил 24 - годишната българка и сина ѝ

Четвъртък, 14 Септември 2017 14:45 Написана от

Немската полиция е задържала 53 - годишния Томас Тюнерман, издирван за жестокото убийство на 24 - годишна българка и 6 - годишния ѝ син в град Детмолд.

Съветът на министрите в ЕС обсъжда борбата с тероризма

Четвъртък, 14 Септември 2017 14:28 Написана от

В Брюксел се провежда поредното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, съобщават от пресцентъра на МВР. На първата сесия на Съвета министрите на вътрешните работи обсъдиха въпросите на борбата с тероризма.

Юнкер призова България бързо да бъде приета в Шенген

Четвъртък, 14 Септември 2017 08:54 Написана от

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова България и Румъния бързо да бъдат приети в шенгенското пространство. В годишната си реч пред Европейския парламент за състоянието на Европейския съюз Юнкер директно засегна България и по още една линия.

24-годишна българка и 6-годишният й син са били убити в германския град Детмолд в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщават местни медии Телата на жертвите са били открити в понеделник вечерта в апартамента на техен съсед.

Отложиха преговорите за Брекзит с една седмица

Сряда, 13 Септември 2017 10:02 Написана от

Четвъртият етап от преговорите за Брекзит бе отложен Преговорите между Брюксел и Лондон трябваше да продължат на 18 - ти септември, но двете страни са се договорили това да стане на 25 - ти, съобщава говорител на британското правителство.